Информация за Несебър и региона

Nessebar

 

Актуализира се данъкът върху недвижимите имоти в Несебър

Въпреки актуализирането на данъка върху недвижимите имоти, данъците в Несебър ще останат по-ниски в сравнение с повечето общини, попадащи в сходна група за данъчна оценка

 
Данък недвижими имоти Несебър

 

 

Общинската администрация в Несебър ще актуализира данъка върху недвижимите имоти, след като получи подкрепата на 16 от 21 от общински съветници. Докладната записка за увеличението на налога, внесена от кмета Николай Димитров, е разгледана на сесия на Общинския съвет в Несебър, съобщиха от пресслужбата на общината. В резултат на решението - след предложение ставката да не е 2,2 промила, данъкът се променя от 1,2 на 1,8 промила.

Кметът Николай Димитров е мотивирал увеличение на данъчната ставка за имоти с няколко аргумента, като един от тях, е че много общини, сред които и черноморските общини в областта като Бургас, Поморие, Созопол, са увеличили данъците още миналата година, а в Несебър актуализация не е имало от доста време.

Въпреки актуализирането на данъка върху недвижимите имоти, данъците в Несебър ще останат по-ниски в сравнение с повечето общини, попадащи в сходна група за данъчна оценка. Средствата, които ще влязат в бюджета, ще бъдат за реализиране на редица важни проекти, които в противен случай биха се отложили и забавили във времето.

Част от парите ще отидат за изграждане на обходен път на Равда /за да се избегнат задръстванията/, за улици в м. Кокалу /където влезе в сила новата регулация/ и в "Слънчев бряг" - запад, за спортни зали и площадки, паркови площи и осветление, за ремонт на сградата, придобита от "Български пощи" в Равда, за велоалеи в Кошарица и Тънково, за стадиона в Свети Влас и други.

В съобщението се обобщава, че "е важно общината да има финансова стабилност и да инвестира в инфраструктура, защото добрата инфраструктура е не само условие за нашето удобно ежедневие, а и фактор за увеличаване пазарната стойност на имотите.

Източник: bta.bg

 

   Промоции

 

Nessebar.org

eu

Контакти:

+420 723 490 472

+420 721 233 247

E-mail: nessebar@centrum.cz

 

  Сайтът е проектиран и се поддържа от фирма Cavalis Partner s.r.o Чехия. Собственик: Стефан Николов.  При използване на информация позоваването е задължително

  © 2016 Всички права запазени