Информация за Несебър и региона

Nessebar

 

Няма да се събират пари от родителите в детските градини

В община Несебър са постъпили и устни сигнали от страна на родители на деца, че по искане на детски градини са закупували хигиенни и др. материали за нуждите на малчуганите

 

Детски градини Несебър 

 

 

Кметът на Несебър Николай Димитров издаде заповед, с която забранява събирането на пари от родителите на деца в детски градини и училища.

Инициативата тръгна от Бургас и вече се прилага и в други общини в страната.

Според документа се забранява събирането на пари за санитарни и хигиенни материали, играчки, дидактически материали, ремонт, оборудване и обзавеждане, за познавателни книжки и учебни комплекти. Единствено учебните помагала за най-малките деца от яслена, първа (на 3 години) и втора група (на 4 години) ще се купуват от родителите.
Заповедта забранява още събирането на финансови средства от семействата на учениците в училищата за ремонт, оборудване и обзавеждане на помещенията, охрана и сигурност, учебници и учебни помагала.

Общинска администрация ще извършва проверки по всеки сигнал за нарушение и неизпълнение на заповедта и ще се търси дисциплинарна отговорност от директорите на учебните заведения.

Основание за издаване на заповедта са постъпили сигнали в РУО-Бургас за незаконосъобразни практики по събиране на финансови средства за закупуване на учебници и учебни помагала от страна на учители в повечето училища на територията на община Несебър.

Освен това в община Несебър са постъпили и устни сигнали от страна на родители на деца, че по искане на детски градини са закупували хигиенни и др. материали за нуждите на малчуганите. 


 

   Промоции

 

Nessebar.org

eu

Контакти:

+420 723 490 472

+420 721 233 247

E-mail: nessebar@centrum.cz

 

  Сайтът е проектиран и се поддържа от фирма Cavalis Partner s.r.o Чехия. Собственик: Стефан Николов.  При използване на информация позоваването е задължително

  © 2016 Всички права запазени