Информация за Несебър и региона

Nessebar

 

Слънчев бряг ще посрещне сезон 2017 с променен облик

В отговор концесионери на плажове посочиха, че има опасност с лимитирането на цените на чадърите и шезлонгите да падне качеството на услугите

 

Слънчев бряг 2017

 

 

Конкретни текстове за промяна на облика на курорта Слънчев бряг ще бъдат записани в разработваната в момента наредба за статута на националните курорти, като идеята е още следващия летен сезон посетителите да видят и усетят разликата. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща в Несебър с хотелиери, ресторантьори, концесионери на плажове и др., на която бяха обсъдени именно възможните решения за подобряване на обществената среда в Слънчев бряг.

Ангелкова припомни, че промененият Закон за туризма предвижда създаването на отделна наредба за националните курорти, в която да се разпишат конкретни текстове за всеки от тях.

"Затова инициирам тази първа консултативна среща с всички ангажирани страни, за да набележим мерки, които да дадат резултат още през следващия летен сезон“, обясни тя.

Представителите на бизнеса в Слънчев бряг предложиха забраната на преместваеми обекти на определени места в курорта и обособяването на отделни парцели за тяхното разполагане.

Според тях така ще се изчистят централните алеи от загрозяващите ги обекти и ще се въведе ясен регламент за тяхното поставяне.

Ангелкова коментира, че компанията "Слънчев бряг“ АД, в която държавата е акционер, ще изпълни тези изисквания, но те трябва да се прилагат и в частните имоти, защото в противен случай няма да се постигне видим ефект.

Конкретните текстове на наредбата за националните курорти ще бъдат предложени от експертите на ведомството на следваща подобна среща с всички ангажирани страни в края на летния сезон.

Предвижда се изискванията да залегнат в законодателните промени и да влязат в сила за сезон 2017 г.

След срещата с концесионерите на плажовете Ангелкова коментира пред журналисти, че при бъдещите договори с частните стопани ще се предвижда прекратяването им, ако общата цена на чадър и шезлонг е 20 лв. Тя припомни, че според разработваната нова методика за концесиониране на плажовете се предвижда базова цена от 2 до 4 лв. за плажно съоръжение в зависимост от групата пясъчна ивица. Тези сума ще са записани в договорите и няма да може да се променят.

В отговор концесионери на плажове посочиха, че има опасност с лимитирането на цените на чадърите и шезлонгите да падне качеството на услугите. 

Източник: Mediapool


 

   Промоции

 

Nessebar.org

eu

Контакти:

+420 723 490 472

+420 721 233 247

E-mail: nessebar@centrum.cz

 

  Сайтът е проектиран и се поддържа от фирма Cavalis Partner s.r.o Чехия. Собственик: Стефан Николов.  При използване на информация позоваването е задължително

  © 2016 Всички права запазени