Информация за Несебър и региона

Nessebar

 

Все по-малко руснаци купуват имоти по Черноморието

Между 33 000 и 38 000 апартамента в Бургас и региона са собственост на руснаци, по оценка на Регионалната бургаска туристическа камара

 
руснаци  имоти по Черноморието
 

 

Брокерите на недвижими имоти по Черноморието са категорични, че спадът в търсенето на ваканционни имоти у нас, след срива на рублата от преди две години.

Очакването на брокерите, че клиентите от Русия ще бъдат заменени с тези от Украйна и Казахстан, засега не се оправдават.

За хората от тези страни е станало все по-трудно и по-малко изгодно да купуват имоти в България.

Най-търсени са студиата за около 20 хиляди евро, едностайните и двустайните апартаменти до 35 хиляди евро. Брокери предупреждават и за продължаваща нелоялна практика на свои колеги да се обявяват несъществуващи луксозни имоти.

Предлага се и решение - да се публикуват само обяви с включени договори между собственик и агенция. То обаче също среща отпор, поради невъзможността на платформите за имоти да следят дали се спазва това правило.

Руснаци са собственици на между 33 000 и 38 000 апартамента в Бургас и региона, по оценка на Регионалната бургаска туристическа камара.

Това оказва особено отражение по отношение на реализацията на валутните приходи, тъй като руснакът купува визата и билета за отиване и връщане.

За Моловете, магазините с хранителни стоки и дрехи това е благоприятно, защото руският гражданин инвестира в българската икономика.

По отношение на нощувката и на oл-инклузива в хотелите обаче това оказва негативно отражение. Причината е, че руснаците организират помежду си легловите контингенти, които са закупили близки и приятели, коментира Иванов.

Информацията идва дни след скандалното изказване пред български журналист на бъдещия депутат от управляващата партия „Единна Русия“ Пьотр Толстой, пра-пра-внук на писателя Лев Толстой, че Русия „вече била изкупила половин България и може да я купи цялата“.


 

   Промоции

 

Nessebar.org

eu

Контакти:

+420 723 490 472

+420 721 233 247

E-mail: nessebar@centrum.cz

 

  Сайтът е проектиран и се поддържа от фирма Cavalis Partner s.r.o Чехия. Собственик: Стефан Николов.  При използване на информация позоваването е задължително

  © 2016 Всички права запазени